Restabilirea evidenței contabile

Restabilirea evidenţei contabile reprezintă un serviciu orientat spre corectarea erorilor comise din care rezultă corectarea dărilor de seamă, rapoartelor statisctice, corectarea registrelor contabile, informaţiilor sintetice şi analitice, cu scopul de a aduce evidenţa contabilă în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi a sistematiza şi normaliza în conformitatea cu Legea contabilităţii.

În urma prestării serviciului dat, toate registrele contabile se crează din nou sau se corectează, se execută restabilirea documentelor primare, se efectuiază verificare cu contraagenţii şi organele fiscale, se prezintă dările de seamă, rapoartele corectate, şi alte proceduri cu privire la restabilirea evidenţei, care pot fi necesare pentru corectarea erorilor sistematice în caz că evidenţa contabilă şi impozitarea nu a fost dusă corect.

Preţul serviciilor de evidenţă contabilă în mod direct depinde de volumul restabilirii şi timpul efectiv care nu a fost ţinută evidenţa contabilă sau a fost ţinută incorect, precum şi volumul circulaţiei documentelor cît şi urgenţa îndeplinirii serviciului.

Asupra preţului final are o influenţă mare deasemenea faptul dacă Clientul este plătitor de TVA sau nu, prezenţa în activitatea clientului exportului, operaţiilor cu conturi valutare, prezenţa împrumuturilor şi creditelor, producerii cu specificări mai grele, prezenţa numărului mare de nomenclator şi altele.

Restabilirea evidenţei contabile include:

1) Sortarea şi prelucrarea documentelor primare, restabilirea formulelor contabile,
2) Analiza documentelor primare a întreprinderii dacă sunt în conformitate cu legislaţia în vigoare.
3) Verificarea corectitudinii îndeplinirii registrelor necesare, restabilirea şi formarea lor.
4) Verificarea corectitudinii calculării impozitelor şi formarea dărilor de seamă, declaraţiilor.
5) Pregătirea dîrilor de seamă contabile a întreprinderii în conformitatea legislaţiei în vigoare şi prezentarea lor la organele fiscale.

Situaţiile, cînd este necesar restabilirea evidenţei contabile:
- Prezenţa erorilor sistematice în evidenţa contabilă, care se repetă pe un termen îndelungat, corectarea cărora este destul de laborioasă, complicată sau este imposibilă cu forţele proprii;
- Prezenţa în activitatea întreprinderii perioadelor, cînd nu a fost dusă evidenţa contabilă indeferent de motivele acestuia.
Lipsa evidenţei contabile şi documentelor primare determină faptul calculării impozitelor şi penalităţilor adăugătoare, aplicarea amenzilor în cazul verificării de la organele fiscale.Clienți:

Client Sanora service Client Sanora service

Contacte

Adresa:str. George Cosbuc nr. 11 ( lângă str. Alexandr Puskin 47/1 ), Chisinau
Telefoane:    +373 68 70 6000
                  +373 22 93 00 93
                  +373 61113514
E-mail: office@sanora.md